-23% atlaide Crocs™ un Jibbitz™ ar kodu: CROCTOBER2024
*Piedāvājums ir spēkā līdz 27 10 2024. Atlaide attiecas uz precēm bez atlaides.
Radās jautājumi?+37163898865
2022-09-05

Ģērbšanās slāņos

Pirmais slānis, vidējais slānis, ārējais slānis. Trīs silti slāņi – ievērojama atšķirība starp izklaidi iekštelpās un ārpus telpām.

Ģērbšanās slāņos

Bērna ģērbšana ārā var sagādāt nopietnas galvassāpes – var būt grūti saprast, kā drēbes reaģēs, mainoties laika apstākļiem. Kā nodrošināt, lai bērns būtu pietiekami silti ģērbts, bet nesasvīdis? Vissvarīgākais, kas jāzina, ir tas, ka pareizi ģērbties nozīmē ģērbties kārtās.

Dažādi materiāli labi darbojas slāņos, un starp slāņiem esošais gaiss nodrošina siltumu. Pirmais slānis ļauj ādai elpot, vidējais slānis saglabā siltumu, bet ārējais slānis aizsargā pret vēju un aukstumu.

Ģērbšanās kārtās ļauj arī ietaupīt naudu. Vienu apģērba kārtu var lietot gandrīz visu gadu, ja vien izmērs der! Papildu slāņu pievienošana vai noņemšana ļauj apģērbam pielāgoties mainīgajiem laikapstākļiem, savukārt dažādi pamata un vidus slāņi var nodrošināt apģērbam svaigas variācijas.

    1. Pirmais slānis


Mūsdienās funkcionāls pamatslāņa apģērbs ir pieejams arī bērniem. Šis apģērbs ir piemērots sportam, aktīvām spēlēm ārā. Sintētisko un jaukto šķiedru apģērbs izvada mitrumu no ādas un pārnes to uz citiem slāņiem. Tas nodrošina, ka bērni jūtas ērti pat tad, kad viņiem kļūst karsts, jo viņi aktīvi spēlējas. Labāk izvēlēties tādu materiālu kā Thermolite, Play Jersey vai vilna. Visi no tiem ir elpojoši un patīkami ādai. Vilna pārnes un uzsūc mitrumu, bet nodrošina siltumu pat būdama mitra.

  1. Vidējais slānis

Nākamo slāni sauc par vidējo slāni. Ziemā var būt vairāki vidusslāņi, bet pavasarī bieži pietiek ar vienu vidējo slāni. Vidējais slānis nodrošina komfortablu papildu siltuma daudzumu, taču pārliecinieties, ka tas ir pietiekami vaļīgs — cieši pieguļoši slāņi var ierobežot kustības, un nesniedz siltumu.

 

Flīss ir laba izvēle, jo tas ir elpojošs un tam ir tāda pati termiskā vērtība kā vilnai, tas ir viegli kopjams un tas ātri izžūst. Vilna saglabā savas sildošās īpašības pat būdama mitra. Vēl viena alternatīva ir plāna dūnu veste vai jaka, ko var izmantot kā mīkstu sildošu slāni, kad to valkā zem ārējās jakas.

  1. Ārējais slānis

Ārējā slāņa svarīgākā funkcija ir aizsardzība pret laikapstākļiem. Ir vērts izvēlēties ūdensizturīgu virskārtu, lai to varētu lietot visdažādākajos apstākļos – skaidrās dienās, lietū vai slapjdraņķī. Lai ārējais slānis būtu pilnībā funkcionāls, tam jābūt arī elpojošam, lai mitrums iztvaiko no apģērba. Pretējā gadījumā apģērba iekšpusē paliks mitrums un bērns drīz sāks justies neērti un sāks salt. Bērnam var pārbaudīt bērna temperatūru kakla un rīkles zonā: ja šī vieta būs auksta, bērns jūt vēsumu.

 

Tāpat lasiet